Gavà amplia la seva oferta educativa per al curs 2017-18

Imprimeix

L’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament han signat avui un protocol de col·laboració que permetrà obrir dues línies d’ESO al barri de Gavà Mar.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Antoni Llobet, han signat aquest matí un protocol de col·laboració per l’ampliació de l’oferta d’educació secundària obligatòria al municipi de Gavà. En el conveni, ambdues institucions acorden iniciar els procediments que pertoquin per disposar de les places escolars necessàries, així com dels espais normatius, que donin resposta a la necessitat de dues línies d’ESO a partir del curs 2017-18.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha manifestat que “es tracta un conveni molt important pel conjunt de la ciutat i per l’ensenyament públic al municipi. L’acord permet establir una data concreta per l’inici de l’educació secundària a Gavà Mar”. D’altra banda, el director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Antoni Llobet, ha manifestat que amb aquesta signatura “donem resposta a una necessitat real com és l’increment de la demanda de secundària a Gavà. I, a més és important destacar que garantim no només una plaça escolar sinó que aconseguim escolaritzar als nens i nenes en els seus nuclis de població com succeirà aquí a Gavà Mar.”

Aquesta ampliació de la secundària a Gavà permetrà dotar de continuïtat la proposta educativa al barri marítim del municipi. Fins ara, quan els nens i nenes finalitzaven sisè de primària havien de buscar altres alternatives fora del seu entorn. Amb aquesta aposta es garanteix que l’alumnat del barri pugui completar la seva escolarització obligatòria (fins als 16 anys) sense haver-se de desplaçar del seu entorn habitual.

Reivindicació

Durant la signatura del protocol de col·laboració, Raquel Sánchez ha traslladat al director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat la reivindicació del nou Institut Bruguers. Sánchez considera que “la nostra ciutat continua tenint una necessitat molt important pel que fa a les infraestructures”. L’alcaldessa ha recordat que hi ha diferents resolucions que insten al Govern de la Generalitat que abordi la construcció del nou Institut Bruguers que compta ja amb el projecte executiu aprovat.


Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà