Castellví de Rosanes va redescobrir el seu castell

Imprimeix

Es va presentar el llibre i l’exposició sobre aquest indret emblemàtic de la localitat baixllobregatina.

Castellví de Rosanes va redescobrir ahir al vespre el ‘Castellvell de Rosanes’, conegut també com a castell de Sant Jaume, amb la presentació del llibre monogràfic sobre aquest emblemàtic indret i d’una exposició, que es podrà veure fins a finals de gener al Casal de la Gent Gran. Alfred Mauri, vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs i autor del volum, va ser l’encarregat de glossar i repassar la història del castell, acompanyat del regidor de Cultura, Sergi Farré.

A l’acte de presentació hi van assistir més d’una vintena de persones, tant de Castellví com de municipis pròxims, com Martorell i Gelida. Mauri, durant la seva intervenció, va explicar la història i l’estructura del Castellvellde Rosanes, des dels orígens fins a la seva destrucció, a primers del 1714, a mans de les forces filipistes en el transcurs de la Guerra de Successió. També va parlar de l’antiga baronia, extensa, i que en alguns moments va arribar a abastar fins i tot Olesa de Montserrat, i de les vistes privilegiades que atorgaven al Castellvell de Rosanes una situació estratègica. Mauri va esperonar a posar en valor aquest element patrimonial i va afirmar que “la investigació arqueològica d’aquest castell aportaria informació clau per a la història altmedieval de Catalunya.”

La mostra sobre el Castellvell de Rosanes, organitzada en diferents plafons temàtics, es podrà visitar fins a finals de gener, de dilluns a divendres feiners, de 17 a 20 hores al Casal de la Gent Gran (pl. d’Europa). També es podrà visitar en el transcurs de la celebració del cagatió (dijous 25 ales 13.30) i de la visita del Patge Picarol (diumenge 28 a les 13.30)

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví de Rosanes