El Molí dels Frares de Sant Vicenç es convertirà en un gran museu

Imprimeix

Un dels objectius és facilitar l’aprenentatge dels escolars i contextualitzar el Molí i la importància de l’aigua a l’entorn vicentí.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts té previst iniciar, aquesta mateixa tardor, les obres d’accés i museïtzació del Molí dels Frares amb l’objectiu de conservar el seu patrimoni municipal i facilitar l’aprenentatge dels escolar. La museïtzació de la instal·lació permetrà contextualitzar el Molí i la importància de l’aigua a l’entorn vicentí, a través d’elements relacionats amb l’activitat i els recursos naturals, tant amb informació exterior com interior. L’espai també gaudirà d’audiovisuals descriptius i reproduccions acurades i es donarà la màxima rellevància a les restes arqueològiques. /En una segona fase, es preveu la traducció dels elements orals i escrits a l’anglès.

L’actuació arquitectònica

Actualment, l’accés del solar es troba a la cruïlla dels carrers E i C del polígon del Molí dels Frares. Des d’aquest punt es projecta l’inici del recorregut museístic exterior que condueix cap a l’interior del Molí i el visitant arribarà al fossar a través d’un camí pavimentat. L’accés fins a baix es farà per una escala que al segon tram passarà a formar part d’una grada. L’objectiu d’aquesta grada enfrontada a la façana del Molí és permetre fer presentacions a l’exterior per als visitants. Aquesta “sala exterior” es projecta com a espai que afavorirà l’aproximació a la sala interior, des d’on es podrà presentar de manera òptima el conjunt museístic del Molí dels Frares. S’accedirà a l’interior del Molí per una passarel·la elevada que portarà el visitant a l’entrada original, amb la porta de mitja volta de canó.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts