El Baix Llobregat, protagonista del I Congrés Internacional sobre Gaudí

Imprimeix

Organitzat per la Universitat de Barcelona del 6 al 10 d’octubre va aplegar a arquitectes, estudiosos i investigadors de l’obra de Gaudí.

Es va celebrar el primer Congrés Internacional sobre Gaudí, organitzat per la Universitat de Barcelona. La colònia Güell i la seva cripta, símbols de l’arquitectura de Gaudí, així com l’obra de Jujol al Baix Llobregat, amb l’edifici de Can Negre de Sant Joan Despí com a estendard de la seva arquitectura, van ser protagonistes dels debats.

La vicepresidenta del Consell Comarcal, Lourdes Borrell, va participar en els actes de presentació del Congrés que es va celebrar a l'aula magna de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. Borrell, en el seu parlament, va destacar la comarca del Baix Llobregat com un compendi d’arquitectura modernista i com Gaudí va assajar a la Colònia moltes de les tècniques que després aplicaria a altres projectes.  Per la seva banda la consellera de turisme comarcal, Maria Miranda, va donar la benvinguda als participants que van participar d'una visita guiada al conjunt arquitectònic de la colònia Güell i a la Cripta com activitat inclosa en el primer Congrés Internacional sobre Gaudí. 

La relació de la comarca amb l’arquitectura modernista va més enllà de l’art creat pels arquitectes més coneguts. Al Baix Llobregat hi estava ubicada una de les fàbriques productores de bona part de la ceràmica utilitzada pels arquitectes modernistes, la fàbrica Pujol i Bausis, a Esplugues de Llobregat. El Congrés organitzat per la Universitat de Barcelona, que es va celebrar del 6 al 10 d’octubre, va aplegar a arquitectes, estudiosos i investigadors de l’obra de Gaudí.

Redacció / Foto: Arxiu