Sant Vicenç compta amb un nou Grau Superior d’Informàtica aplicat a la Logística

Imprimeix

Aquest cicle, únic a Catalunya, s’imparteix per primer cop a l’institut Gabriela Mistral i concentra coneixements informàtics i logístics en una sola

Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, va presentar ahir el nou Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma adaptat a la Logística. Un acte que va tenir com escenari la seu de la Fundació ICIL (Institut Català d’Investigació Logística) de Barcelona. El nou Grau Superior, únic a Catalunya, s’imparteix per primer cop a l’institut vicentí Gabriela Mistral i serveix per formar futurs professionals que concentraran coneixements informàtics i de logística en una sola figura.

Junqueras ha destacat el treball conjunt del consistori municipal baixllobregatí, dels instituts i de l’empresa privada del municipi a l’hora de promoure la formació professional i reactivar l’economia. “L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts té una col·laboració extraordinària per part dels instituts del poble i per part d’empreses vicentines molt rellevants al nostre país, entre les quals hi ha Infun, Ames, iVascular o Ciments Molins, i també de fora del municipi com Alfi Logístics”, va explicar.

Aquest Cicle Formatiu consta d’un total de 2.000 hores i està previst que l'alumnat seleccionat pugui fer-ho en modalitat de dual, és a dir, que faci aproximadament 1.000 hores de formació a les empreses a través d’un contracte laboral o una beca salari. Les sortides professionals són per desenvolupar, implantar, documentar i mantenir aplicacions informàtiques multiplataforma, utilitzant tecnologies i entorns de desenvolupament específics, garantint l'accés a les dades de forma segura i complint els criteris d'usabilitat i qualitat exigides en els estàndards establerts, de manera adaptada a les exigències i particularitats logístiques de les empreses.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts