L’Escola Municipal de Música del Prat obre les seves portes

Imprimeix

Avui dissabte s’inaugurarà al Centre Cultural torre Balcells la seva seu central.

Dia gran per la música i la cultura al Prat de Llobregat. Avui se celebrarà, a partir de les 17.30 hores, la inauguració oficial de l'Escola Municipal de Música del Prat (EMM). A més, hi haurà una jornada de portes obertes -fins a les 21 hores- perquè es conegui la seu central de l'escola, situada al Centre Cultural Torre Balcells. Vol ser una escola per a tothom, amb una oferta formativa diversa i flexible adaptada a totes les edats, que fomenta la creativitat i l'aprenentatge al llarg de la vida.

L'objectiu és ser una escola activa i innovadora que situï la pràctica musical com a motor de l'aprenentatge, prioritzant la vivència artística i el treball col·lectiu. Vol ser una escola integradora que potenciï el coneixement i creuament d’expressions culturals diverses. A més, vol ser una escola participativa formada per un equip de professionals que treballarà de forma cooperativa i en xarxa

L'EMM comptarà amb quatre seus. Al Centre Cultural Torre Balcells s'hi ubicarà la direcció i administració, i els espais docents comuns. També s'hi desenvoluparà la major part de l'acció formativa de llarg recorregut, i l'assaig de la major part de conjunts musicals. Aquest equipament compta amb 12 aules, aula de tecnologies, aula d'assaig i auditori. A La Capsa s'hi desenvoluparà la formació en música moderna. Acollirà els espais d'assaig dels conjunts i instruments propis d'aquest estil. I a les escoles Jacint Verdaguer i del Prat – 1 s'hi farà la formació inicial dels infants d'entre 4 i 7 anys. S'hi realitzaran classes de música i moviment, i grups d'iniciació a l'instrument.

Redacció / Foto: Arxiu