L’oferta formativa post obligatòria augmenta a la comarca per al nou curs

Imprimeix

Quinze municipis ofereixen cicles formatius i vint-i-un dels trenta municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat. A més, Catorze municipis ofereixen programes de formació i inserció, set cursos d’accés a cicles de grau mitjà i dotze cursos d’accés a cicles de grau superior.

Augmenta l’oferta formativa post obligatòria en tots els nivells educatius per al curs 2014-15 que està a punt de començar. Pel curs 2013-2014 l’augment de l’oferta és generalitzada, destacant els dotze grups més de Batxillerat (de 282 en el curs 2013-2014 a 294 en el curs 2014-2015). Un total de 205 grups de cicles formatius de grau mitjà (un més respecte el curs anterior) i 160 grups de cicles formatius de grau superior (4 més respecte el curs 2013-2014).

Més batxillerat

Si es compara l’oferta formativa de formació professional amb la de Batxillerat, a la comarca hi ha més municipis que ofereixen Batxillerat que cicles formatius (15 municipis ofereixen cicles formatius i vint-i-un dels trenta municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat). Així, sis municipis que ofereixen Batxillerat no ofereixen cicles formatius (Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Corbera de Llobregat, Pallejà i Vallirana).

L’oferta formativa de Batxillerat es distribueix en 3 modalitats: arts (via d'arts plàstiques, imatge i disseny i via d'arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. En tots els centres que ofereixen Batxillerat ofereixen les modalitats d’humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia. La modalitat d’arts és menys freqüent a la comarca, només s’ofereix a vuit municipis (Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans).

Formació professional

Pel que fa a les titulacions de la formació professional es distribueixen segons graus (grau mitjà i superior) i famílies professionals. Les famílies professionals amb major oferta (major nombre de centres i titulacions) a la comarca són: Administració i Gestió (3 títols diferents en 13 centres i 50 grups); Informàtica i comunicacions (6 títols diferents en 9 centres i 45 grups); Transport i manteniment de vehicles (6 títols diferents en 5 centres i 34 grups); Serveis socioculturals i a la comunitat (4 títols diferents en 5 centres i 33 grups); Sanitat (8 títols diferents en 7 centres i 38 grups); Electricitat i electrònica (6 títols diferents en 11 centres) i Comerç i Màrqueting (4 títols diferents en 9 centres). Respecte al curs anterior, cal destacar l’augment de l’oferta formativa de les famílies professionals de serveis socioculturals a la comunitat i instal·lació i manteniment (3 grups més), arts gràfiques i comerç i màrqueting incrementen en 2 els grups-classe oferts.

Des del curs escolar 2012-2013 el Baix Llobregat compta amb oferta formativa de formació professional dual. El curs 2014-2015 l’oferta s’amplia a 11 centres amb 6 cicles de grau mitjà i 16 de grau superior (ampliant l’oferta amb un centre i 2 cicles més).

Redacció / Foto: Arxiu