El Festival Altaveu 2014 de Sant Boi arriba a la seva vint-i-sisena edició

Imprimeix

Refree & Sílvia Pérez Cruz, Za!, Anímic, Orquestra Plateria, La Pegatina, Blues & Ritmes i la cançó 'Nord', els guardonat.

Des del 4 i fins al 7 de setembre se celebrarà la vint-i-sisena edició del Festival Altaveu. Les actuacions seran a la plaça de l'Ajuntament, els jardins de l'Ateneu Santboià i Cal Ninyo. Precisament dijous 4 de setembre es farà el lliurament dels Premis Altaveu 2014 (Can Massallera, 20.30 h). Aquests guardons reconeixen artistes, entitats, trajectòries artístiques i iniciatives que han enriquit de manera destacada la música produïda a Catalunya durant el darrer any.

Els premis d'aquesta edició han correspost:

- A Refreee & Sílvia Pérez Cruz, per una obra majúscula, profunda i arriscada. El disc "Granada" és una aventura valenta que ofereix camins expressius i sonoritats mai abans explorades.

- A Za!, per la seva agosarada proposta situada més enllà dels límits dels gèneres musicals ordinaris, ja sigui rock, jazz o avantguarda, sense complexos, amb subtils accents irònics i efectes catàrtics.

- A Anímic, per haver creat des de Collbató una música plena de bellesa i tensió, cançons transcendentals i amb una gran capacitat d'evocació que apel·len a la llum i a la foscor de l'ànima.

- A l’Orquestra Plateria -foto-, per haver fet evolucionar la música popular de festes majors de Catalunya dels darrers 40 anys, tot fent ballar tothom als envelats amb un repertori de salsa i música llatina, a més de peces pròpies.

- A La Pegatina, per ser un dels grups catalans més internacionals amb 10 anys de trajectòria. Amb 4 discs compactes editats, han recorregut una vintena de països i tres continents amb la seva peculiar essència festiva a cada concert.

- A Blus & Ritmes, pels 25 anys d'un festival que s'ha guanyat, any rere any, el respecte dels aficionats i dels amants de les músiques d'arrel del planeta.

- A la lletra de la cançó “Nord” del grup Patch, per aplegar dins seu, d'una manera poètica i amb imatges de gran força evocadora, diverses lectures i significats que ens aboquen al món dels sentiments i les relacions.

Propostes musicals i entrades

Els artistes participants són Jacco Gardner, Neil Halstead, Mishima, El Petit de Cal Eril & David Mengual, Free Spirits Big Band, Laetitia Sadier, Myles Sanko, Robert Ellis, Joana Serrat, José Domingo, Malachi Estereo, Xebi SF, Pedro Parque i Coriolà.

Les entrades de l’Altaveu estan a la venda al web del festival i a la pàgina del TR3SC amb preus especials per als socis del club. També es poden adquirir a l'OMAP (Oficina Municipal d'Atenció al Públic, plaça de l'Ajuntament, 1).

Redacció / Foto: Orquesta Plateria