El festival Altaveu 2014 de Sant Boi es fa més internacional

Imprimeix

La programació també incorpora dues propostes artístiques produïdes pel món cultural local.

Es va presentar la programació del festival Alteveu 2014, que tindrà lloc del 5 al 7 de setembre. El certamen musical santboià tindrà una àmplia presència internacional i un ampli ventall de propostes musicals amb un denominador comú: la qualitat artística. L'Altaveu 2014 ha configurat una programació amb segell propi, allunyada dels noms habituals dels festivals d'estiu, avalada per una contrastada qualitat i destinada principalment a un públic amb ganes de descobertes musicals.

La presència internacional inclou noms propis com els de Laetitia Sadier (excantant d'Stereolab) -foto-, Neil Halstead (exlíder de Mojave 3), Jacco Gardner i Myles Sanko , dos dels grans ambaixadors del nou "soul" europeu o Robert Ellis , renovador nord-americà del "country". El certamen també comptarà amb la presència de Mishima , una de les bandes consagrades de l'escena musical catalana; la cantautora Joana Serrat i Jose Domingo , revelació del panorama musical espanyol; a més, la reinvenció de El Petit de Cal Eril, que estrenarà l' espectacle Big Eril en companyia de la Free Spirits Big Band. A més, com és habitual, la programació inclou l'actuació dels grups guanyadors de la secció per a nous valors Altaveu Frontera, que en aquesta ocasió han estat: Malachi Estéreo, Coriolà, Pedro Parque i Xebi SF.

El festival incorpora dos projectes culturals nascuts en l`àmbit cultural de Sant Boi: la nova secció Altaveu Spoken Word, on la música i altres llenguatges artístics es fusionen amb la poesia oral (a partir d'una selecció de textos feta pel santboià Cysko Muñoz) i un espectacle comunitari de danses urbanes ballades a ritme de hip hop (producció de l'entitat Cultura F en què participen acadèmies de dansa locals).

Els escenaris de la vint-i-sisena edició de l'Altaveu seran la plaça de l'Ajuntament, els jardins de l'Ateneu Santboià i Cal Ninyo.

Redacció / Foto: Arxiu