L'Ajuntament de Sant Boi reconeixerà l’Obra Salesiana

Imprimeix

El consistori municipal va aprovar en el Ple Municipal concidir-li la Medalla d’Or de la Ciutat per la seva tasca durant cinquanta anys.

Aquesta distinció honorífica, que es lliurarà a l'entitat durant aquest any en un acte oficial, vol reconèixer "la important tasca realitzada al llarg de 50 anys a la nostra població a nivell social, educatiu, participatiu, de lleure i d'ajuda als més desfavorits". La Medalla d'Or de la ciutat és la màxima distinció honorífica que concedeix l'Ajuntament de Sant Boi i té com a objectiu premiar mèrits extraordinaris envers la ciutat. La concessió del títol va ser sol·licitada per la pròpia Obra Salesiana amb motiu de la celebració del cinquantè aniversari i ha rebut gairebé 1.500 adhesions de persones particulars, associacions i institucions.

Des de 1964

El mes de setembre de 1964 es van iniciar oficialment les classes i el projecte social de l’Escola Salesiana al municipi baixllobregatí. En una època difícil, l'Obra Salesiana va aglutinar bona part de la població juvenil del moment i les seves ànsies de participació i de creació de vincles socials, culturals i polítics. L'Obra Salesiana ha esdevingut des d'aleshores un referent educatiu i de compromís social per al barri de Marianao i la ciutat de Sant Boi, en especial pel que fa a l'educació integral d'infants i joves de manera compartida amb les seves famílies. En l'actualitat, la seva tasca es du a terme principalment mitjançant l'activitat de l'Escola Salesiana Mare de Déu dels Dolors, l'Esplai Arrels, la Plataforma d'Educació Social Don Bosco, la Parròquia Maria Auxiliadora i l'ONG Vols.

Redacció / Foto: Arxiu