Sant Joan Despí escalfa motors per a la seva festa gran

Imprimeix

Del 19 al 24 de juny se celebrarà la Festa Major 2014 amb un ampli ventall d’activitats esportives, musicals, culturals i gastronòmiques.

Des del 19 i fins al pròxim 24 de juny, Sant Joan Despí celebra la seva Festa Major 2014. Es tornaran a omplir les places i els carrers d’esport, de música i ball, de cultura i tradició, de màgia, de gastronomia, de revetlles… Un ampli ventall d’activitats obertes per a tots els santjoanencs i santjoanenques i, naturalment, obertes a la resta de la comarca.

L’encarregada enguany de fer el pregó, que iniciarà la Festa Major (dijous 19, 20 hores, Plaça de l’Ermita), serà Carme Pla, membre i fundadora de la companya T de Teatre i protagonista de la sitcom catalana Jet Lag. Abans del pregó hi haurà una actuació d’havaneres, i després la tronada i ball de gegants, amb la participació de la Colla de Geganters locals.

El plat fort musical d’aquestes festes serà el concert de Chenoa (21 de juny, parc de la Fontsanta) que presentarà el seu darrer treball Otra dirección. No serà, però, l’única actuació musical el 20 de juny, els joves tenen una cita amb la música més actual amb el Vaparir Tour de l’emissora Flaixbac al parc de la Fontsanta, mentre que el grup tribut a Abba, Abba, the new experience, oferirà les millors versions del conegut grup suec dels 70 el dia 20 de la plaça del Mercat. D’altra banda, com no podia ser d’altra manera, les revetlles amb música en directe (23 de juny) a les places dels barris de la ciutat també tindran un paper molt destacat. Hi actuaran l’Orquestra Route 66 (plaça de l’Estatut); Chapó (plaça de l’Ermita); Código (plaça M.A. Capmany) i Litoral (plaça del Mercat).

Activitats infantils i altres espectacles

Als quatre barris de la ciutat hi trobaran activitats per gaudir d’aquests dies amb jocs i espectacles d’animació com Juga menut (21 de juny, plaça de l’Ermita); un taller infantil de màgia (21 de juny, plaça Antonio Machado); La festa dels més tumàcat (plaça M. A. Capmany); la Festa d’Aigües (plaça del Mercat); l’espectacle Ball a l’aigua de la companyia L’ou ferrat (22 de juny, plaça de l’Estatut); Tandarica Circus de la companyia Passabarret (plaça de Catalunya) o el Rebombori de festa animat per Lluís Rodríguez de la companyia Maremagnum (24 de juny, parc de la Fontsanta), entre d’altres. El públic adult gaudirà de l’espectacle Cabaret elegance, de la companyia Elegants (20 de juny, plaça de l’Estatut); una velada flamenca (21 de juny, plaça del Mercat); un espectacle de màgia amb el Mag Edgar (22 de juny, plaça M.A. Capmany); o l’humor amb els monòlegs de Taxbi Franquesa, una de les cares habituals d’El Club de la Comèdia (22 de juny, plaça del Mercat).

Cultura i tradició

La Festa Major també és cultura i tradició. Les entitats han treballat de valent per mostrar-nos les tradicions més arrelades, com la Trobada de Gegants (21 de juny) que enguany celebra tres dècades; el festival de l’Esbart Dansaire (21 de juny); les sardanes amb la Cobla Principal del Llobregat (24 de juny) o el Correfoc que enguany se celebrarà després de la Festa Major, el 28 de juny. Sota el títol 30 anys al ritme de la pólvora, la Colla de Diables ha preparat un espectacle prirotècnic Aniversarius per commemorar els 30 anys de la colla. Per gaudir d’una celebració tan especial comptaran amb la participació de vuit colles d’arreu de Barcelona i, fins i tot, una mallorquina, de la població de Sineu.

La Ruta de la Tapa

Prop d’una cinquantena de bars i restaurants s’han sumat enguany a la IV Ruta de la Tapa. Una alternativa gastronòmica que per dos euros ofereix tapa i beguda, una manera de reposar forces i continuar amb la festa. A més, la ciutadania podrà participar en un concurs  per votar la tapa més original i saborosa, a més d’optar al sorteig d’un xec de 100 euros per gastar en els establiments participants. També s’han editat programa de mà amb il·lustracions i característiques de les tapes, un facebook i el web http://rutadelatapa.promodespi.cat/ per no perdre cap detall.

Podeu consultar totes les activitats al programa que us adjunto i al web www.sjdespi.cat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Santy Joan Despí