L’Altaveu 2014 confirma els primers artistes convidats

Imprimeix

Neil Halstead, Mishima i José Domingo actuaran a Sant Boi de Llobregat en l’edició d’enguany al festival de música Altaveu 2014 que se celebrarà del 5 a 7 de setembre.

El britànic Neil Halstead -foto- i els grups catalans Mishima i Jose Domingo són els primers artistes confirmats del cartell del Festival de Música Altaveu 2014. Del 5 al 7 de setembre, la plaça de l'Ajuntament, Cal Ninyo i els jardins de l'Ateneu Santboià acolliran actuacions musicals de primera línia amb el denominador comú de la qualitat.

El britànic Neil Halstead portarà a l’Altaveu les cançons del darrer àlbum, "Palindrome Hunches". Halstead va començar la seva carrera als anys noranta al capdavant dels influents Slowdive i Mojave 3. Després d’un temps de silenci, va tornar el 2002 per iniciar una interessant carrera en solitari. Mishima, vindrà a l’Altaveu després d’una intensa gira d'estiu. Hi presentaran el darrer disc, "L’ànsia que cura" (2014), un nou punt d’inflexió en la seva trajectòria iniciada l'any 2000. D’altra banda, el músic Jose Domingo també presentarà la seva darrera obra, "Almeria", un recull de cançons que fotografien paisatges sonors amb pinzellades de psicodèlia mediterrània i aires flamencs. Domingo va ser vocalista i líder del grup indie "Psychoine". En solitari destaca per les seves melodies que canten a l'amor amb dosis d’ironia i bohèmia.

Juntament amb els grups principals del cartell, el públic tindrà l'ocasió de veure en directe les propostes finalistes de la secció Altaveu Frontera, dedicada a bandes noves i emergents. Al llarg de les successives edicions, hi han actuat grups que després han esdevingut referència a Catalunya, com Sidonie, Love of Lesbian, Maika Makovski, Manos de Topo o Black Baudelaire.

Redacció / Foto: Arxiu