Les Mines Prehistòriques de Gavà celebren vint anys

Imprimeix

Durant aquest cap de setmana està previst un seguit d’activitats per commemorar l’aniversari.

Amb motiu de la celebració dels 20 anys d’obertura al públic de les Mines Prehistòriques s’han programat tot un seguit d’activitats. Així, el divendres 6 de juny a partir de les 19 h. el Parc Arqueològic acollirà una conferència inaugural a càrrec del Dr. Miquel Molist, catedràtic de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dissabte 7 i diumenge 8 hi haurà jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà a més d’una demostració de tecnologia prehistòrica a càrrec d’Arqueolític. Altres propostes són una Marató de jocs de taula dissabte 7 de juny a càrrec de Trenca’t la Closca i diumenge 8 l’activitat “El cel d’altres temps. Els astrònoms de les mines” a càrrec de Fora d’Òrbita.

Un altre de les activitats programades és una visita a les excavacions en superfície de les mines 107 i 108 a càrrec dels alumnes del grau d’arqueologia de la UAB. Aquests treballs de recerca responen a la voluntat d’avançar en el coneixement del jaciment de les Mines Prehistòriques de Gavà i, concretament, del sector miner situat en el recinte del Parc, el qual ha donat interessants resultats científics, tant d’estructures mineres com d’objectes, com la troballa de la Venus. D’altra banda, l’excavació facilita la realització de pràctiques de treball de camp als alumnes de la universitat.

Enguany, la campanya es fa en dos torns. El primer es desenvolupa al llarg d’aquesta setmana i el segon entre el 16 i el 20 de juny. En total participen una vintena d’alumnes sota la direcció del Dr. Josep Bosch, conservador del Museu, i del Dr. Xavier Clop, professor de la UAB. A banda de l’excavació pròpiament dita, els alumnes duran a terme altres tasques com documentació, planimetria, dibuix i fotografia arqueològica, entre d’altres.

Redacció / Foto: Arxiu