Somescola Baix Llobregat presenta la mobilització del 14 de juny a Barcelona

Imprimeix

L’acte es va fer al Consell Comarcal del Baix Llobregat i hi ha convocades 43 entitats cíviques i educatives.

La sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat va ser l’escenari de la presentació per part de Somescola Baix Llobregat de la mobilització del pròxim 14 de juny per l’escola catalana. Representants de la coordinadora van fer una crida a tota la comunitat educativa, les entitats i la societat en general, a assistir a la mobilització, que sota el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”.

L’acte va comptar amb la intervenció de Josep Maria Cervelló, portaveu nacional de Somescola.cat, i Jordi Ribó, president d’Òmnium Cultural-Baix Llobregat. Jesús Blanco, conseller d'educació del Consell Comarcal del Baix Llobregat que en va fer la introducció. Cervelló i Ribó van coincidir en destacar la defensa col·lectiva del model escolar vigent com una qüestió de democràcia i de país. Així, van rebutjar la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules.

Jordi Ribó va qualificar d'amenaça imminent la sentència del TSJC que el 2 de juny pot obligar a imposar una quota lingüística a les aules catalanes si un sol alumne ho demana. També va ressaltar que "el nostre model educatiu ens  dóna normalitat, cohesió social, igualtat d'oportunitats i més integració per la qual cosa no hem de fer cap passa enrere."

Per altra banda, Josep Maria Cervelló, va destacar la vàlua de la nostra comunitat educativa i que hem d'estar orgullosos de les persones que la formen, que sabran donar resposta a aquests atacs  polítics i jurídics. A més, va demanar al govern un pronunciament clar. Finalment, Jesus Blanco va remarcar que justament el Baix Llobregat és l'exemple més evident de l'èxit del nostre model d'escola i la vigència i fortalesa del català.

Convocada per 43 entitats cíviques i educatives que formen Somescola, la mobilització del 14 de juny vol ser un clam a favor de l’escola catalana i del sistema d’immersió lingüística, a més d’un reconeixement a la comunitat educativa que ho fa possible, tot coincidint amb el final de curs escolar.

Redacció / Foto: Consell Comarcal Baix Llobregat