Una exposició repassa la història de la Maternitat d'Elna

Imprimeix

El Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat acollirà la mostra que es podrà visitar fins al 8 de juny.

 

Aquest dijous 22 de maig, a partir de les 19.30 h, tindrà lloc al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat la inauguració de l'exposició "La Maternitat d'Elna, bressol de l'exili 1939-1944". A través de fotografies i altres suports audiovisuals, l'exposició ret homenatge a la figura d'Elisabeth Eidenenz, jove mestra suïssa fundadora de la Maternitat d'Elna que va superar la passivitat de l'ajuda social francesa envers els refugiats per aconseguir que les dones poguessin donar a llum en bones condicions.

La mostra repassa la història de la Maternitat d'Elna, institució humanitària dedicada a ajudar les dones embarassades refugiades de la Guerra Civil Espanyola. A la Maternitat, ubicada al Rosselló, al sud de França, hi van néixer uns 600 infants de les dones que estaven internades en els camps de refugiats propers a Elna, sobretot els d'Argelers, Ribesaltes, Sant Cebrià i el Barcarès. Si bé la major part dels infants eren fills de dones republicanes arribades a l'exili des de Catalunya, també hi van néixer infants jueus i d'altres procedències. El 1944, l'exèrcit alemany va clausurar la Maternitat.

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de juny. La mostra, coproduïda pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, arriba a Sant Feliu amb el suport de l'Ajuntament, i a iniciativa del Programa de la Dona.

Redacció / Foto: Arxiu