Cornellà celebrarà el Dia Internacional dels Museus

Imprimeix

Té previst organitzar diverses activitats obertes a tots els públics en diferents escenaris.

Cornellà de Llobregat celebrarà el Dia Internacional dels Museus -diumenge 18 de maig- amb una sèrie d’activitats destinades a tots els públics. Així, el Museu Palau Mercader ha organitzat una jornada especial amb la projecció, a les 11 h, de “360º Planetari”, on els visitants podran apropar-se a Venus amb la seva densa atmosfera, veure el moviment de les estrelles o explorar algunes de les descobertes astronòmiques més importants de la història.

La jornada continuarà, a les 12 h, amb una visita a la Torre de la Miranda, un dels edificis més emblemàtics de Cornellà. Per a l’ocasió obrirà les seves portes perquè els ciutadans puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes que ofereix i conèixer una mica millor la història de l’antiga finca Mercader.

El Parc de Can Mercader serà un dels escenaris protagonistes del Dia Internacional dels Museus. A partir de les 12 h s’ha programat una activitat familiar conduïda per un expert en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d’un trenet en miniatura i, després a peu, una altra manera de mirar-se el parc on confluiran la història, l’art, el lleure i la botànica.

A més, el Museu de Matemàtiques habilitarà dues carpes al parc amb jocs, puzles i enigmes perquè tant els més grans com els petits puguin posar a prova el seu enginy i, alhora, divertir-se.

Concert al Museu Agbar

D’altra banda, el Museu Agbar de les Aigües també serà un dels altres escenaris del Dia Internacional dels Museus. A més de dedicar una setmana de portes obertes fins al 18 maig amb motiu del seu desè aniversari, el Museu Agbar oferirà el 17 de maig, a les 20 h, el concert “La música de l’aigua”. Un espectacle únic que recrea el fluir continu i la sonoritat personal d’una gota d’aigua a través de la guitarra de José Antonio Escobar i el quartet de corda Concertante, sota la direcció artística d’Eulogio Dávalos.

Redacció / Foto: Ajuntament de Cornellà