Gavà serà la capital internacional de les titelles

Imprimeix

El certamen comptarà amb la presència de 19 companyies i presenta com a novetats un espai per als més petits a La Casa Gran i un espai temàtic al Centre d’Història.

Aquest matí s’ha presentat el 24è Festival Internacional de Titelles de Gavà que es celebrarà el 10 i 11 de maig. El certamen torna a ser anual i en aquesta edició comptarà amb la presència de 19 companyies (Catalunya, Andalusia, Itàlia I França) que ens oferiran un total de 35 espectacles, tots ells gratuïts. El Festival és organitzat per l’Ajuntament de Gavà sota la direcció artística de la Fundació Xarxa i enguany presenta dues novetats destacables. D’una banda, l’espai pels més petits que hi haurà a la Casa Gran amb espectacles curts i d’altra banda, l’espai temàtic ubicat al vestíbul del Centre d’Història dedicat a la màgia.

L’alcaldessa de Gava, Raquel Sánchez ha destacat “l’esforç de l’Ajuntament amb la col·laboració i suport de la Fundació Xarxa per celebrar un dels esdeveniments culturals més importants de la nostra ciutat”. Sánchez també s’ha referit a la implicació enguany dels comerços de la ciutat “que tornen a participar d’una manera activa en la difusió del Festival decorant els seus aparadors amb titelles que ajuden a crear ambient a la ciutat”. El president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó, ha afirmat que “es tracta d’un Festival de tota la ciutadania que permet sortir a tota la família a gaudir de les diferents propostes que es podran veure aquest proper cap de setmana”. Amigó també ha manifestat que “el festival ha passat per moments difícils i per això cal agrair el suport, esforç i voluntat de l’Ajuntament per tirar endavant el Festival.”

Al parc de la Torre Lluc

El Festival tindrà com a escenari al voltant del parc de la Torre Lluc, on a la part central hi haurà una zona de tallers per tal que els infants i joves puguin fer la seva pròpia titella. Altres escenaris estaran situats a l’aire lliure com ara els tradicionals de la plaça Major i la plaça de la Pagesia. També hi haurà espectacles al Museu, a l’Espai Maragall, el Centre d’Història de la Ciutat i el Casal de Cultura American Lake.

Un debat al Museu

Com a pròleg, seguit la proposta engegada l’any passat, el divendres 9 a les 19 hores hi haurà un debat a la sala d’actes del Museu de Gavà sota el títol “Teatre, escola i família. Imaginari 3.0 per al nou segle. Un debat a les emocions de sempre en escenaris nous”. La intenció és reflexionar entorn d’algunes qüestions com ara el creixement de l’imaginari infantil i el seu univers emocional, al bell mig de la societat de la informació i de les noves tecnologies. Els nous escenaris que configuren el teatre, l’escola i la família d’avui són el marc per posar en comú si el paper de les arts escèniques per a públic infantil està preparat per entonar els reptes que planteja la convivència de l’era de la comunicació i la descoberta del món. La taula de convidats estarà composta per un dramaturg, un director de teatre, un representant de la Ligue de l’Enseignement, un pedagog, un filòsof i un mestre.

Un cop finalitzi aquest debat, el Mercat Municipal de la plaça Major acollirà una acció teatral que servirà per inaugurar de forma oficial el 24è Festival Internacional de Titelles de Gavà.

Redacció / Foto: Arxiu