Reconeixement a l’Associació Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA

Imprimeix

El Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer ha concedit guardonar-la per la creació de l’espai expositiu i per les activitats de divulgació realitzades el darrer any.

L’Associació Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA va rebre el Premi Matemàtiques i Societat 2013 concedit pel Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer. Aquest reconeixement ha estat atorgat per la creació de l’espai expositiu permanent “Experiències Matemàtiques” al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat, que es va obrir el passat 2 de febrer, i per les altres activitats de divulgació de les matemàtiques realitzades el darrer any.

Aquesta Fundació va ser creada per les germanes Maria i Maria dels Àngels Carbona i Balaguer, en record del seu cosí, el matemàtic català Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967). L’any 1991 es va integrar a l’Institut d’Estudis Catalans. Té per finalitat estimular la recerca matemàtica, amb la concessió de premis a treballs de recerca o ajuts per a estudis. La mostra premiada, “Experiències Matemàtiques”, apropa als assistents els clàssics problemes matemàtics amb puzles, cilindres, poliedres i altres materials didàctics. Materialitza la teoria i la fa entenedora. 

Redacció / Foto: Ajuntament de Cornellà