Presentació de les actes de la VI Trobada de Centres d'Estudis i d'Estudiosos d'Eramprunyà

Imprimeix

Recullen les catorze ponències escrites, que tenien com a temàtica principal el territori d'Eramprunyà en època altmedieval (segles X i XI).

El Museu de Gavà va ser l’escenari de la presentació de les actes de la VI Trobada de Centres d'Estudis i d'Estudiosos d'Eramprunyà, que es van celebrar el passat 16 de novembre a Sant Boi de Llobregat.

Les actes recullen les catorze ponències escrites presentades a la Trobada, que tenien com a temàtica principal el territori d'Eramprunyà en època altmedieval (segles X i XI). En els diferents articles que ara han vist la llum es tracta tant el detall dels fets succeïts durant els primers anys de la conquesta franca, com el naixement dels castells i torres medievals, el paper de les dones, la importància dels testaments, la toponímia medieval, el creixement del Delta del Llobregat, o algunes de les llegendes d'aquesta època. També hi ha contribucions relatives a divulgació de les troballes arqueològiques d'època medieval que s'han fet recentment al nostre territori, com a la restauració de les pintures gòtiques de l'ermita de Santa Maria de Sales o les noves dades aportades per la recerca arquitectònica que s'està fent al castell d'Eramprunyà.

En conjunt, els catorze treballs aporten notícies i documents relatius als set municipis que inicialment formaven el terme d'Eramprunyà: Castelldefels, Gavà, Begues, Sant Climent de Llobregat, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat.

La publicació de les actes ha estat possible gràcies al patrocini de l'Associació d'Amics del Museu de Gavà. Les actes es poden trobar també en format electrònic a: http://centredestudis.entitats.gavaciutat.cat/documents/VI-trobada/

Durant la presentació de les Actes de la VI Trobada, també es van anunciar les característiques de la propera convocatòria, que es realitzarà a Gavà, al parc arqueològic, el 18 d'octubre de 2014, i que tindrà com a temàtica principal l'aigua, les persones i el territori.

Redacció / Foto: Centre d’Estudis de Gavà