El Baix Llobregat, protagonista en l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi

Imprimeix

Olesa de Montserrat, Vallirana, Cervelló i Sant Vicenç dels Horts, entre els municipis catalans amb representació a l’acte.

El president, Artur Mas, va lliurar les Creus de Sant Jordi, el guardó més important que concedeix la Generalitat de Catalunya amb el que es va reconèixer a 27 personalitats i 15 entitats de tots els àmbits que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.Cal destacar que el Baix Llobregat va tenir una àmplia representació.

El Cartellista cinematogràfic, conegut artísticament com a “Mac”, nascut a Reus i resident a Olesa de Montserrat, va rebre ahir la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la qualitat i la versatilitat d'una obra de projecció internacional, vinculada al record de pel·lícules mítiques en la història del cinema.

Francesc Panyella i Farreras, valliranenc, resident a Marsella (França) va ser guardonat en el Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat rebent la Creu de Sant Jordi com a promotor cultural i en reconeixement als seus mèrits a favor de la projecció de la llengua, la cultura i la identitat catalanes. President, des del 1981, del Cercle Català de Marsella, ha contribuït a impulsar i dinamitzar les diverses iniciatives que du a terme una entitat gairebé centenària, en relació continuada amb els casals catalans d’arreu del món.

D’altra banda, la Societat Coral Diana, adherida a la Federació de Cors de Clavé, també va rebre la distinció pel cent cinquantè aniversari d’aquesta entitat. Des de la vila de Cervelló ha dut a terme una activitat musical dinamitzadora del seu entorn i vinculada a la llengua i la cultura catalanes. També s’ha esforçat en el manteniment de les tradicions, com ara les caramelles durant els anys del franquisme. Joan Suñé -foto-, president de l’associació, ha recollit el guardó en nom de la Coral, dels membres actuals i de totes aquelles persones que n’han format part i han fet història. A l’acte també hi ha estat presents el president i d’altres membres de l’Associació de Cors de Clavé. La Coral Diana ha interpretat El Cant dels Segadors en una emocionant interpretació com a commemoració.

I finalment, la també coral centenària El Llessamí, de Sant Vicenç dels Horts, va recollir el reconeixement de mans del president de la Generalitat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Cervelló