Les Jornades gastronòmiques "La cuina de les roses" arriba a la tercera edició

Imprimeix

Hi ha previst diferents activitats on l’objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria de Sant Feliu de Llobregat a través de la rosa.

Des d’aquest divendres i fins diumenge Sant Feliu de Llobregat celebrarà la tercera edició de les Jornades gastronòmiques "La cuina de les roses", iniciativa de l'Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l'Ajuntament. Es vol fomentar el coneixement d'aquesta flor, símbol de la ciutat, en un certamen únic al país. L'objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient. Les jornades, d'accés gratuït, se celebren al restaurant pedagògic de l'escola d'hostaleria de l'IES Martí Dot, ubicat als jardins del Palau Falguera.

Nous participants

En l'edició del 2014, "La cuina de les roses" incorpora nous participants, entre els quals hi ha restaurants, forns de pa, pastisseries i fins i tot bars que elaboraran en directe les receptes que han creat especialment per a l'ocasió. Algunes de les receptes que es cuinaran són: airbag de xai amb salsa de iogurt i roses, pop et vitelote amb pluja de roses o amanida de guesiers de canard amb vinagreta de roses. Entre les postres, destaquen la confitura de roses amb sorpresa, la mousse al perfum de roses o una cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i mascarpone. També es podrà tastar un pa d'espelta i sègol amb sabors de rosa i un mojito de maduixes i pètals de rosa. A més, en el marc de les jornades es presentarà el còctel "Alba", a càrrec de l'escola d'hostaleria de l'institut Martí Dot, i la cervesa artesana Roses del Llobregat.

Pastissos de roses

D'altra bandaq, en el marc de les Jornades gastronòmiques s'organitza també el concurs popular de pastissos de roses. Aquest esdeveniment està obert a la participació de tothom, sempre i quan no sigui professional de la pastisseria. Per participar cal fer un pastís en el qual les roses hi siguin presents com a ingredient. Es lliuraran dos premis que consistiran en vals de 100 € i 50 €, que es podran utilitzar en els establiments que participen en les jornades. El nom de les persones guanyadores es faran públics el diumenge 27 d'abril, durant la cloenda de les jornades.

Redacció / Foto: Amics de les Roses