×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

Martorell i Olesa es troben entre les 10 poblacions catalanes que més llegeixen

Imprimeix

Amazon.es ha elaborat per primera vegada un rànquing a partir de descàrregues de llibres digitals i enviaments en paper.

Sitges, Cambrils, el Masnou, Lleida, Igualada, Olot, Terrassa, Salou, Martorell i Olesa de Montserrat ocupen, per aquest ordre, el podi de localitats catalanes que més llegeixen. Així ho assegura el rànquing d’Amazon.es elaborat per primera vegada a partir de descàrregues de llibres digitals i enviaments en paper realitzats en els últims dotze mesos, fins al 30 de març.

Martorell ocupa la novena posició en el rànquing de ciutats de més de 20.000 habitants (el mínim fixat per la mostra, que té en compta dades per càpita) que més descarrega llibres d’Amazon.es. D’altra banda, Olesa de Montserrat és el desè municipi català.

Aquest llistat desvetlla que el llibre més comprat del conjunt de ciutats analitzades durant l'últim any és L'últim Cató, de l'escriptora Matilde Asensi, una de les seves obres més rellevants, on uneix l'interès per les religions, relíquies i societats secretes i les obres de la literatura universal.

Sitges, líder

Sitges, a més de liderar la categoria general, és la primera a Catalunya per llibres d'assaig, manuals de cuina i guies de viatge. En viatges, per exemple, hi figuren en segon i tercer lloc dues localitats gironines, Olot i Palafrugell; en aquesta demarcació ambdues són també les que més llegeixen, seguides de Salt. El rànquing descobreix altres peculiaritats, com el fet que Salou és on el lector d’Amazon.es compra més novel·la romàntica, mentre que Cambrils, la líder de la demarcació de Tarragona, consumeix més ciència-ficció i és la ciutat tarragonina on més llibres d'autoajuda es venen .

Redacció / Foto: Tinta nocturna