Olesa de Montserrat ja ho té tot a punt per celebrar la Setmana Santa

El municipi del Baix Llobregat Nord organitza diverses activitats amb motiu d’aquesta celebració religiosa. Com ja és tradicional, Olesa de Montserrat es volca durant la festivitat de Setmana Santa amb l’organització d’un ampli ventall d’activitats.


Olesa exposa, un any més, els tradicionals Misteris de Setmana Santa, un conjunt de manifestacions de religiositat popular que es presenten a la població per mitjà d’11 imatges que representen els diferents moments de la Passió i Mort de Jesús. Els Misteris de Setmana Santa són exposats la nit de Dijous Sant i Divendres Sant durant tot el dia a diferents cases particulars, a equipaments públics i a la Parròquia. La tradició dels Misteris té un especial arrelament al municipi i una gran repercussió a la comarca. Precisament ha estat gràcies a aquesta gran acceptació i al gran nombre de visitants que té Olesa cada any, que el col·lectiu Misteris d’Olesa va decidir crear el què es va anomenar La Ruta dels Misteris. Es van numerar les imatges, es va crear una ruta degudament senyalitzada i es van editar díptics amb la ruta a seguir i amb la descripció de cada Misteri. D’altra banda, es van incorporar “visites guiades” que, a banda de fer el seguiment de totes les imatges exposades, conté explicacions històriques del Misteri i del lloc on s’exposa. Els Misteris s’exposaran els propers dies 17 (Dijous Sant), a la nit, i 18 (Divendres Sant), durant tot el dia. La Ruta dels Misteris comença a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay (davant de l’Ajuntament).

La Passió i exposició
La Setmana Santa a Olesa però conté altres actes destacats com, ara la representació de La Passió, que s’escenificarà Divendres Sant de 10.15 a 14.15 h al Teatre de La Passió. L’espectacle de La Passió no és només una gran representació teatral, és la força dels olesans i olesanes que treballen desinteressadament per plasmar dalt de l’escenari l’herència de quasi 500 anys d’història.

També hi ha previst una exposició on s’exhibeix ornamentació religiosa relacionada amb la tradició de la Setmana Santa. Molts dels elements formen part del patrimoni de la Parròquia, però d'altres han estat cedits per diversos ciutadans d’Olesa. Romandrà oberta fins el 21 d’abril a la Casa de Cultura.

Més informació als següents enllaços:

http://misterisolesa.cat/
http://www.lapassio.cat/
http://misterisolesa.cat/

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix