Els estudiants del Baix Llobregat prefereixen els cicles formatius

Imprimeix
Un total de 17.445 persones s’han matriculat en cursos de formació professional o batxillerat.
El curs 2012-2013 registra un total de 17.445 persones matriculades a cursos de formació professional o Batxillerat al Baix Llobregat. Després de l'increment del 6% del curs anterior, la matriculació en nivells post obligatoris continua augmentant a la comarca, matriculant-se 634 alumnes més en aquests nivells educatius. Per tercer any consecutiu, l'alumnat matriculat en cicles formatius (9.229) supera al de Batxillerat (8.216).

El 68% dels centres educatius del Baix Llobregat són de titularitat pública. En el curs 2012-2013 disminueixen els centres exclusius d'educació infantil i els d'infantil i primària però augmenten els de secundària. Respecte el curs anterior també disminueix el personal docent a tots els nivells educatius. El 73% de l'alumnat del Baix Llobregat està matriculat en centres educatius de titularitat pública. El percentatge d'alumnat estranger (11,6%) és el més baix registrat en els darrers cinc cursos escolars.

Set de cada deu alumnes matriculats en Educació Secundària Obligatòria promocionen de curs sense cap àrea pendent al Baix Llobregat. Respecte el curs anterior, augmenta el percentatge d'alumnat que es gradua en ESO tant a Catalunya com a la comarca. El percentatge d'alumnat que repeteix curs a l'ESO no supera el 10%. El darrer curs d'ESO continua sent el que concentra un major nombre d'alumnes que repeteixen curs.

La diferència per sexes en l'avaluació a l'ESO continua sent palesa. Les noies continuen presentant un major percentatge d'èxit escolar (en els primers cursos d'ESO es registra un diferencial de 12 punts percentuals) i un menor percentatge de repetició de cursos.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat