Viladecans apropa l’experiència de l’FP Dual alemanya a empreses i centres educatius

Imprimeix
L’Ajuntament organitza unes jornades de treball amb la participació d’una delegació alemanya formada pel Ministeri d’Educació de Baden-Württemberg, un centre educatiu i dues empreses.
El Centre de Recursos per a Joves Can Xic de Viladecans acollirà avui dijous i demà divendres unes jornades de treball per promoure entre empreses i centres educatius el sistema de formació professional dual, basant-se en l’experiència d’Alemanya.

En les diferents sessions de treball s’analitzaran, per exemple, com aprofiten les empreses el sistema dual de formació professional per detectar i retenir talent; com treballen el currículum formatiu els centres educatius; com s’impulsa des de l’administració pública un model amb una necessària implicació de l’empresariat, o com es poden organitzar estades en pràctiques a l’estranger.
 
L’FP dual és un model educatiu que combina la formació acadèmica amb l’aprenentatge en una empresa i que, en els dos darrers anys, s’està introduint al sistema educatiu de Catalunya. El proper curs és previst que alguns centres de secundària de Viladecans s’incorporin al sistema.  Alemanya és el país amb més tradició i, concretament, Baden-Württemberg és el land alemany que compta amb més universitats empresarials (Berufsakademie).
 
La cita comptarà amb la participació de Rolf Ackermann, responsable de l’FP Dual en el Ministeri d´Educació, Joventut i Esport de Baden-Württemberg; d’Uwe Peleikis, director adjunt de l’Escola Mercantil Kaufmännische Schule de Stuttgart, i de responsables de les empreses alemanes Kühne &Nagel i Wallenius Wilhemsen Logistics Iberica. A més, hi participaran Josep Maria Pérez, director dels Serveis Territorials d´Ensenyament del Baix Llobregat i José Antonio Martín Soler, sotsdirector general de Formació i Innovació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans