L’Arxiu Històric Municipal de Sant Boi augmenta el seu patrimoni

Imprimeix
Es farà càrrec del fons documentals de la centenària Impremta Llobregat, amb més de 1.500 documents.
Més de 1.500 documents de la Impremta Llobregat, la indústria més antiga del municipi en el sector de les arts gràfiques, seran gestionats per l’Arxiu Històric Municipal de Sant Boi de Llobregat. Es permeten seguir l'evolució comercial, social i política del segle XX a través dels dissenys i els treballs realitzats per aquesta empresa centenària.

El material és molt valuós per conèixer diferents aspectes de la història local (mitjançant documents com programes de Festa Major, cartells de concerts, balls, exposicions o conferències, anuncis publicitaris...) i l'evolució del disseny al llarg del segle XX (modernisme, noucentisme, racionalisme, classicisme i funcionalisme). Les principals institucions, entitats i empreses de Sant Boi (l'Ajuntament, els hospitals psiquiàtrics, l'església, els ateneus, la UE Santboiana...) han format part de la clientela d'aquesta empresa degana del sector, que també treballava per a poblacions veïnes que no comptaven amb cap indústria similar.

La seva història
La Impremta Llobregat va ser fundada per Alfons Font Vilaplana cap als volts de l'any 1909 a l'actual carrer de l'Alou (abans, carrer Prim). El seu fill Joan i la seva néta Montserrat van donar-li continuïtat durant dècades. A les acaballes de la dècada dels vuitanta el negoci, de base familiar i tradicional, es va traspassar als treballadors, que a dia d'avui el mantenen obert. La seu és, des de fa més de noranta anys, l'edifici noucentista del carrer Vermell, 32-34, al bell mig del nucli històric.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi