La Generalitat de Catalunya construirà una tercera escola a Abrera

Imprimeix
Les obres estan previstes que s’iniciïn el quart trimestre de 2014 i podria entrar en funcionament pel curs 2015-2016.
La tercera escola a Abrera serà una realitat. La Generalitat de Catalunya s’ha compromès que les obres per construir el centre d’educació de primària comencin el quart trimestre d’enguany i es preveu que ja pugui entrar en funcionament pel curs 2015-2016. La dotació serà de 4 milions d’euros. Actualment aquesta escola ja funciona de manera provisional a mòduls ubicats al pati de l’escola Ernest Lluch.

Amb aquest anunci es dóna resposta a la necessitat de dotar Abrera d’una tercera escola. Per aconseguir-ho ha estat necessària una intensa activitat reivindicativa tant des de l’Ajuntament d’Abrera, com des de l’AMPA de l’Escola i l’equip directiu, amb nombrosos actes reivindicatius i reunions amb el consistori municipal amb la Generalitat de Catalunya per aconseguir la seva construcció urgent.

Infantil i primària
L’escola Abrera (ubicada al barri de Can Morral, entre el carrer Esparreguera i la travessera de Can Morral) està projectada inicialment per a una línia d’ensenyament d’infantil i primària amb capacitat per a 225 alumnes des de P3 fins a 6è curs, i amb possibilitat d’ampliació. Les places ofertes de la nova escola Abrera se sumen a les de l’escola Platón i Sartí (la primera escola que es va construir al municipi reformada i ampliada l’any passat) amb tres línies i 675 alumnes,  i a les de l’escola Ernest Lluch (construïda l’any 2006) de dues línies i 450 alumnes.

Redacció
/ Foto: Ajuntament d'Abrera