Reconeixement al projecte de Remodelació de la riera de la Salut de Sant Feliu

Imprimeix
El guardó el va concedir l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics.

L'Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER) va guardonar el projecte de remodelació de la riera de la Salut de Sant Feliu de Llobregat ha guanyat el Premi d'Arquitectura en la dotzena edició dels Premis Ceràmica.

Aquests premis, que tenen per objectiu premiar els projectes d'arquitectura i interiorisme que facin un millor ús dels paviments i revestiments ceràmics fabricats a Espanya, han reconegut la proposta de l'arquitecte Pol Femenias d'incorporar un mural de ceràmica a les parets que separen els patis de la nova zona reformada de la riera de la Salut. 

El jurat dels Premis ha valorat "com s'ha resolt un problema de gran escala amb la invenció d'unes peces ceràmiques que, a través de la seva repetició i unió, l'han transformat en un element urbà, ja sigui gelosia o tàpia, capaç de resoldre situacions diverses de manera unitària". Alhora, el jurat assegura que es tracta d'una solució "econòmica i creativa que atorga qualitat i enriqueix l'espai".  En concret, l'elecció de la ceràmica com a material per cobrir les mitgeres existents va ser, segons l'arquitecte premiat, "gairebé automàtica", ja que ha suposat treballar amb un "material econòmic i d'alta resistència davant els canvis de temperatura". A més, "era una clara intenció recuperar el material ceràmic com a memòria del passat industrial".

Redacció / Foto: Sant Feliu de Llobregat