×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

S’ajorna l’ampliació de l’institut de Sant Esteve Sesrovires

Imprimeix
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat atura el projecte per manca de finançament.

L’ampliació de l’institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires no serà una realitat aquest any. Així ho ha traslladat el director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez, a l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, i al regidor d’Educació, Jordi Borrell, en una reunió que van mantenir a l’Ajuntament.

Tot i que ambdues administracions coincideixen en la necessitat i urgència d’executar aquest projecte, la manca de finançament per part de la Generalitat implica que no es podrà tirar endavant el pròxim curs. Per al regidor d’Educació, Jordi Borrell, “l’ampliació de l’institut és l’únic punt negre del nostre sistema educatiu per què és un projecte inacabat en el seu moment i que ara necessitem amb urgència”.

Des del consistori ja s’ha reiterat la voluntat de seguir demanant l’ampliació i emprenent les accions que siguin necessàries. Durant l’any passat es van impulsar diverses iniciatives parlamentàries des dels grups de PSC i ICV, també del PP, per tal que es recollís en el pressupost de la Generalitat, però van trobar l’oposició de CiU i ERC. Finalment, no ha estat incorporada en els comptes autonòmics per al 2014.  

L’Institut Montserrat Colomer es va inaugurar l’any 2006, inicialment com a centre de secundària amb tres línies d’ESO. A partir del curs següent es van instal·lar dos mòduls prefabricats per impartir batxillerat. El projecte d’ampliació del centre es va aprovar l’octubre de 2008 i un any després el Govern en va publicar l’acord per a l’execució, dotada amb 1.662.425 euros. A data d’avui però els alumnes de batxillerat segueixen en mòduls prefabricats.    

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires