El Museu de les Matemàtiques de Cornellà obre les seves portes el 2 de febrer

Imprimeix
Se celebrarà una Jornada de Portes Obertes amb animació i presentació als ciutadans.
L’Ajuntament de Cornellà ja té data per a la presentació en societat de l'exposició permanent 'Experiències matemàtiques' que tindrà com a seu el Palau de Can Mercader. L’acte, obert al públic, se celebrarà el pròxim 2 de febrer en una Jornada de Portes Obertes, de 10 a 14 hores, amb animació. D’altra banda, el dimecres 5 de febrer, de 17 a 20 hores, hi haurà una jornada per a la comunitat educativa on presentaran el projecte educatiu i museístic.

La col·lecció pertany a l'Associació per promoure i crear un Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA), creada per un grup de professors i matemàtics de tot Catalunya, i que es planteja com a principal repte popularitzar les matemàtiques i fer-les més emocionants i aplicables al desenvolupament social, econòmic i personal.

 
L’Ajuntament de Cornellà va considerar important establir a la ciutat aquesta seu per l’important vessant educatiu d’aquest projecte, com a eina per divulgar i estimular una imatge social positiva de les matemàtiques, i com a important instrument de suport a la tasca dels centres educatius, tant locals com de tot Catalunya, des de primària fins a la universitat, tot i complementant-la amb propostes i activitats de tota mena.

Obert dimecres i diumenges
'Experiències matemàtiques' té la seu a la planta superior del Museu Palau Mercader i obrirà per al públic general tots els dimecres de 17 a 20 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores. Està previst que les visites escolars s'iniciïn a partir del 10 de febrer. MMACA està acabant d'enllestir el sistema de reserves online; fins aquest moment, es pot demanar més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Redacció / Foto: Panegeos