La Passió d’Olesa i d’Esparreguera presenten el cartell per a la temporada 2014

Imprimeix
Perico Pastor i Olivier Grau han estat els autors respectivament de les obres escollides per les dues entitats culturals.

Com ja és tradició, La Passió va presentar en societat, unes setmanes abans de l’inici de les festes nadalenques, el seu cartell que representarà el drama sacre durant el període de representació. L’Espai Clar de La Passió va ser l’escenari escollit per l’acte on la presidenta de l’entitat cultural olesana, Montserrat Font, va donar a conèixer la imatge que representarà la temporada 2014. L’obra -foto- està feta en blanc i negre, i amb el bust de crist com a protagonista, un ecce homo amb una corona d'espines d'on ragen gotes de sang, que ben bé esdevenen llàgrimes. Aquesta és l'essència del cartell de la temporada 2014 realitzat pel reconegut artista Perico Pastor. L’autor va destacar “que ha buscat una imatge senzilla, concisa i contundent fugint d’il·lustracions antigues o clàssiques i, a més, buscant també fer un canvi respecte el cartell del 2012 d’Alberto Gonzalo i apostant per al blanc i negre.”

D’altra banda, La Passió d'Esparreguera també va presentar el cartell de la temporada 2014 on va organitzar una sèrie d’activitats paral·les (visites guiades, tallers de maquillatge, un tast del nou licor d’en Judes, actuació de la coral, castellers, etc). L’autor escollir enguany ha tornat a ser Olivier Grau –ho ha fet en deu edicions- que, segons explica a la publicació La Bústia "he intentat fer una imatge molt simple, molt optimista però alhora amb moltes lectures. Hi ha un contrapès a on hi ha el puny, l’agressivitat, l’opressió, la intolerància, que intenta atrapar el colom que és la pau, la llibertat... Tot i això, també es veu la imatge simbòlica del colom que és etern, i que per molt que hi hagi aquesta pressió i agressió les idees sempre continuen el seu curs i sempre alcen el vol."

Redacció / Foto: AOdM