L’esparreguerina Glòria Trujillo rep el guardó de Mestre Artesana 2013

Imprimeix
Aquest reconeixement a la ceramista homenatjada premia la seva trajectòria professional.

El Palau de Pedralbes va acollir l’acte de lliurament del guardó de Mestre Artesana 2013. La guanyadora enguany va ser la ceramista d’Esparreguera, Glòria Trujillo i Sedó. El reconeixement premia la trajectòria de l’homenatjada i, de retruc, a l’obrador familiar Ceràmiques Sedó, iniciat l’any 1940 pel seu avi, Enric Sedó, i que ha perllongat en el temps la seva la tasca de conservació d’elements de terrisseria antiga, i ha portat a terme diferents actuacions pedagògiques i de divulgació en el decurs dels anys, tant a centres d’ensenyament com als espectadors de La Passió de cada temporada. Cal destacar que l’any 2009 el pare de la guardonada, en Feliu Trujillo, també va ser reconegut amb aquesta distinció.

Amb aquest guardó, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, reconeix la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. En el mateix acte es van guardonar vint-i-set artesans catalans amb el lliurament d’un diploma de paper fet a mà amb mètodes tradicionals i una insígnia única anomenada “Signar” dissenyada per Laura Paglieri.

L’acte va ser presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació del Govern de Catalunya, Felip Puig, i també va comptar amb la presència del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; el director general de Comerç, Josep Maria Recasens i el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez. A més van assistir-hi l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina, i el regidor de Promoció Econòmica, Juame Escudé.

Redacció / Foto: GS