Martorell prepara futurs empresaris des de 5è de primària

Imprimeix
“Cultura Emprenedora a l’Escola” pretén difondre la cultura emprenedora als alumnes ja des de ben petits. L’escola José Echegaray, juntament amb els departaments d’Ensenyament i de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, van presentar el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” que participarà per primera vegada en aquest programa educatiu impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament.

El centre educatiu martorellenc és la primera escola del municipi que fa aquest projecte dirigit als alumnes de 5è de Primària i que el seu objectiu és donar a conèixer els passos a seguir per crear una cooperativa i vendre un producte determinat. Està previst que cada curs escolar es puguin anar afegint a la iniciativa les altres escoles del municipi.

Faran d’empresaris

A la sessió es va presentar la metodologia i finalitats del projecte que iniciaran durant aquest curs en què hauran d’assumir el rol d’empresaris a través de la creació i gestió d’una cooperativa. Hauran de superar tots els passos administratius i productius que finalitzaran amb la venda dels productes en un mercat.

El projecte preveu que els dos grups de cinquè de primària del centre incorporin a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, el coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació.

El projecte es realitzarà dins les hores lectives escolars, amb una simulació real d'una empresa en què els estudiants crearan el seu propi negoci i una cooperativa de productes.

Redacció / Foto: AM