Grenzing fa al Papiol l'orgue mecànic més gran de Catalunya

Imprimeix
La seva futura destinació serà a la sala de concerts Maison de France de París. El taller de Gerhard Grenzing, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol i Radio France, presenta el nou orgue en societat, a través d’una taula rodona i tres concerts gratuïts i oberts a tots els públics.

El nou instrument del taller de Gerhard Grenzing –situat al Papiol- és el més gran i innovador que ha construït el taller de l’orguener. A més és l’òrgue mecànic més gran construït mai a Catalunya. Té 12 metres d’altura i 30 tones de pes; 4 teclats, 86 registres i 5.055 tubs. La seva destinació será a sala de concerts Maison de France de París, seu de l’Orchestre National de France, l’Orchestre Philharmonique, Choeur i la Maîtrise de Radio France. Les activitats previstes són les següents:

El dijous 7 de novembre:

Tindrà lloc la taula rodona “El futur de l’orgue a les sales de concerts” amb la participació dels responsables de Radio France, Jean-Luc Hess (President), Jean-Pierre Lepavec (Directeur de la Musique), Nadim Callabe (Directeur Général Adjoint Réhabilitation) i dels cinc organistes assesors del projecte: Michel Bouvard (Toulouse), François Espinasse (Lyon), Bernard Foccroulle (Bruselas), Olivier Latry (Paris) y Jean-Pierre Leguay (Paris) que, a més a més, realitzaran diverses interpretacions amb el nou instrument. Una trobada només per a professionals amb presència de més de 100 convidats de tot Europa (programadors de concerts; directors d’orquestra, d’auditoris, de conservatoris; mestres de capella; arquitectes; enginyers acústics; periodistes especialitzats; crítics de música,
organistes, experts d’orgue, etc...).

El dissabte 9 de novembre (11h):

Se celebrarà un concert pedagògic per al públic familiar amb la participació de l’organista Hector Paris i un «concert informal» (18h) amb la intervenció d’organistes de diversos països.

El diumenge 10 de novembre (19h):

L’organista Juan de la Rubia realitzarà una improvisació musicalitzant la projecció de la pel·lícula muda “Faust”. (1926) de F.W. Murnau.

Redacció / Foto: Arxiu