El cinema, gran protagonista a Gavà i Sant Feliu de Llobregat

Imprimeix
Els drets humans, el món àrab i mediterrani del Pròxim Orient seran les temàtiques de les dues mostres.

Del 17 al 20 d’octubre es celebrarà GavàMón IX Mostra de Cinema i Drets Humans a l’Espai Maragall. Durant quatre dies s’oferiran un seguit d’activitats com pel·licuels relacionades amb la temàtica. Destaca la primera producción propia del certamen amb el documental ‘Las Flores del Muro’, fruit de l’argemanament amb el Fisahara, codirigit per Xavi Marín i l’artista saharauí Moulud Yeslem. Altres artistas de la ciutat, com l’Arbert Bonay amb els seus projectes postfotogràfics, i els joves Artur Cruz i Gerard Rodríguez, amb l’elaboració d’un esport per a la Mostra i el passi del seu curt sobre educación emocional, complementen la programació. A més, s’organitzaran activitats paral·leles a diferents indrets de la ciutat. L’entrada serà gratuïta.

I demà dijous, a les 19.45 h, tindrà lloc la presentació de la programació de la VII Mostra de Cinema sobre el món Àrab, Mediterrani i del Pròxim Orient de Sant Feliu, al CineBaix –foto-. Enguany la mostra augmenta el seu radi d'influència i, de fet, ha canviat el nom, amb l'objectiu de presentar també pel·lícules del Pròxim Orient, i així contribuir a la sensibilització de la ciutadania sobre les realitats d'aquests països. En la sessió de presentació d'aquest dijous es podrà veure de forma gratuïta a partir de les 19.45 h el documental Indignados, del francès Tony Gatlif.

En el marc de la Mostra, que se celebrarà del 24 al 28 d'octubre, es projectaran 18 pel·lícules estructurades en diverses seccions. Pel que fa a la programació, inclou una retrospectiva de l'últim guanyador de la Palma d'Or del Festival de Cannes, Abdellatif Kechiche. També inclou la projecció d'una pel·lícula d'animació infantil. A més, hi ha també una jornada dedicada al cinema i colonialisme en què es projectaran dues pel·lícules emblemàtiques del cinema sobre aquesta temàtica.

El preu de cada sessió és de 4 euros i l'abonament per a totes les sessions de la Mostra, de 25 euros. L'entrada és gratuïta per als socis i sòcies de CineBaix. Els dijous 17 i el dijous 25 l'entrada és gratuïta. La venda anticipada d'abonaments es fa a la taquilla de CineBaix (c/ Joan Batllori, 21), de divendres a dilluns, de 18 a 22 h, a partir del divendres 18.

Redacció / Foto: AC