Martorell, seu de les Jornades Europees de Patrimoni 2013

Imprimeix
Se celebra durant tot aquet cap de setmana amb la participació de 220 municipis de Cataluny0a i s'oferirà més de 380 activitats.

Des de demà i fins al pròxim 29 de setembre se celebrarà a Martorell les Jornades Europees de Patrimoni 2013 que aplegarà un gran nombre de municipis de tot el territori català que mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena. A Martorell es faran dues presentacions literàries i una ruta medieval per La Vila.

Exposicions, conferències, jornades de portes obertes, visites guiades, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia. Durant 3 dies, 220 municipis de tot Catalunya oferiran més de 380 activitats de tot tipus. Diferents formes d’apropar-nos a la riquesa patrimonial del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.

Museus de Martorell i el Centre d’Estudis Martorellencs organitzen aquest cap de setmana tres atractives activitats per sumar-se a les Jornades Europees de Patrimoni. Divendres 27 de setembre a les 19.30h, al Centre d’Interpretació Històric La Caserna (Pg. Del Quarter, 9), es farà la presentació del llibre A peu per la Via Augusta. De Martorell a Tarragona pel Penedès, de Casimir Pla, Joan Anton Ventura i Miquel Vives.

Dissabte 28 de setembre a les 19.00h, al Museu Municipal Vicenç Ros (Av. Vicenç Ros s/n), es presentarà el llibre Pócimas de capuchino, de Fra Valentí Serra. A continuació hi haurà degustació de tisanes i infusions.

I el Centre d’Estudis Martorellencs organitzarà, diumenge 29 de setembre a les 10.00h, la sortida De la plaça de l’Església al Pont del Diable. Descoberta Medieval. Totes aquestes activitats són de franc. Aquesta iniciativa a Catalunya s'organitza per part de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni i compta amb el suport de l’Associació de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.

Redacció / Foto: AM