Demà dijous comença un nou curs escolar al Baix Llobregat

Imprimeix
Segons el Departament d’Ensenyament la xifra d’alumnes s’incrementa un 1,53% i puja fins un total provisional de 143.230.

Tot a punt per l'inici d'un nou curs escolar al Baix Llobregat. Un total provisional de 143.230 alumnes iniciaran el curs, xifra que incrementa en 2.155 alumnes (un 1,53% més) la del curs passat (141.075 alumnes) bàsicament a causa del creixement vegetatiu acumulat en els ensenyaments secundaris, segons un informe de premsa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El segon cicle d’educació infantil i l’educació primària, començaran les classes demà 12 de setembre. Als ensenyaments d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i al curs de formació específic per a l’accés a aquests cicles començaran el dia 13 de setembre, dia en què es podran fer les activitats de presentació del curs. Mentre, els ensenyaments dels cicles de grau superior, el curs de formació específic per a l’accés a aquests cicles, els ensenyaments d'idiomes i els ensenyaments dels centres i aules de formació de persones adultes, les començaran no més tard del dia 19 de setembre.

Estrena de dos nous edificis

A més s’estrenen dos nous edificis en centres educatius: l’Escola Antoni Gaudí de Sant Boi de Llobregat i l’Escola Àngel Guimerà de Sant Andreu de la Barca (estarà finalitzada abans de 2013). Cal destacar que al Baix Llobregat hi haurà un total de 241 centres públics, 66 privats concertats i 3 municipals.

En relació a les llengües estrangeres, d'una banda, hi ha un total de 96 escoles, 31 instituts i 5 concertats amb model plurilingüisme, del qual dues escoles i tres instituts experimentaran nous materials i nous models; d'altra banda, dues escoles oficials d'idiomes han introduït la matriculació semestral d'alemany a fi d'optimitzar l'ús de les places de les EOI: l'EOI d'Esplugues i l'EOI de Viladecans.

Més de 7.000 professors

Segons el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya als centres públics del Baix Llobregat hi haurà un total de 7.188,5 dotacions de professorat distribuïdes en 2.967,5 dotacions en 60 centres de secundària (inclou l’Institut Escola), 3.876,5 en 160 escoles (inclou l’Institut Escola i dos centres d’Educació Especial), 170 en 17 centres de formació d’adults i 44,5 en cinc escoles oficials d’idiomes. Als serveis educatius n’hi haurà un total de 130, repartides en 9 serveis educatius de zona, camp d’aprenentatge i CREDA.

Menys mòduls prefabricats

Cal destacar que respecte el curs passat hi haurà un total de 41 mòduls prefabricats. És a dir, cinc menys que el 2012-13 on n’hi havia 46,  segons l'informe de premsa facilitat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Redacció  / Foto: Arxiu