El Festival Altaveu 2013 celebra la seva vint-i-cinquena edició

Imprimeix

Es celebra del 5 al 7 de setembre en tres escenaris ubicats al centre històric de Sant Boi de Llobregat. 

Durant tres dies  –del 5 al 7 de setembre- el festival musical farà el més i millor per apropar actuacions musicals de qualitat alhora conegudes i no, en tres escenaris ubicats al centre històric (Plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo, Jardins de l’Ateneu Santboià) d’aquesta localitat del Baix Llobregat. I és que enguany l’Altaveu celebra els vint-i-cinc anys de vida. Està previst la participació d’Standstill, Scott Matthews, Ramón Mirabet, Mucho, Dorian, La Troba Kung-Fú, Damien Jurado, Núria Graham, Ego Soda així com Pony Bravo.

El públic també tindrà l’ocasió de veure en directe els finalistes de l’Altaveu Frontera, la secció competitiva per a noves bandes i grups emergents, que, any rere any, sorprenen al públic del festival. Aquest any hi actuaran Wednesday Lips, La Sombra del Átomo, Nando Caballero i l’Orquestra del Llanero Solitari i Llorer.

I l’Altaveu Emergent, la secció del festival que combina música i noves tecnologies a partir de la cantera dels grups locals i comarcals, presentarà a diferents sets a peu de carrer a algunes de les bandes més innovadores del territori.

A més, Joan Colomo, Marina Rosell, John Talabot, Peret, Txarango, la Sala Sidecar i Los Sirgadors seran els artistes que rebran un reconeixement enguany amb el Premi Altaveu de la música que es lliurara en el marc del festival.

Segons va explicar l’alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, a la roda de premsa de la presentació de l’edició d’enguany “és un projecte de ciutat i un dels signes d’identitat de la nostra població després de vint-i-cinc anys de presència ininterrumpuda als nostres escenaris. D’altra banda, Albert Puig, director artístic del Festival Altaveu, comenta que la “principal novetat és que concentrem tota l’activitat al centre de la ciutat, ja que em pensat que era important. I un altre de les novetats és apostar per la presència internacional amb Scott Matthews i Damien Jurado, i a partir d’aquí la resta la filosofia es manté igual”.

Redacció / Foto: Altaveu