Damien Jurado encapçalarà l’edició 25 del Festival Altaveu

Imprimeix

Així ho han confirmat des del departament de premsa extern que des d’enguany comunica als mitjans les novetats relatives a l’històric Festival Altaveu, que també ha confirmat les actuacions de les bandes barcelonines Standstill i Dorian.

Damien Jurado va debutar amb "Waters Ave S." (1997), un disc sense gaire ressó, el que sí va obtenir el seu segon disc, "Rehearsals For Departure" (1999).

Tots dos es van publicar en el segell de Seattle Sub Pop, del qual va ser el cantautor principal fins al seu fitxatge per Secretly Canadian el 2003, discogràfica d'Indiana en la qual també exerceix el mateix paper.

Triomfs inapel·lables

Jurado va girar intensament per Espanya l’any 2009 amb el seu disc més personal, "Caugth In The Trees", en què va canviar la tercera per la primera persona a l'hora d'explicar històries.

"Caugth In The Trees" és un retrat confessional amb les carns obertes que es va alçar amb triomfs inapel·lables en festivals com Primavera Sound i Tanned Tin.

Revaloritzat el seu estatus i reinventat el seu enfocament compositiu, l'octubre de 2010 va visitar de nou la Península amb el novè treball de la seva carrera, "Saint Bartlett", un pas més enllà valent i sorprenent que Jurado va qualificar com "pop experimental orquestral".

 Àlter ego místic

Gravat en només una setmana, amb Richard Swift en tasques de producció, va significar un pas grandiós, que, de la mà d'una espècie d'àlter ego místic, abocava llum sobre racons que sempre havia mantingut en penombra, han explicat fonts de la seva discogràfica al nostre país, Houston Party Records.

Tan content va quedar que ha seguit per aquest camí, accentuant encara més el costat psicodèlic del seu folk, en l'àlbum "Maraqopa", que va publicar al febrer de 2012 i en què Swift ha tornat a ser la seva mà dreta durant la gravació.

El festival de Sant Boi es celebrarà del 5 al 7 de setembre de 2013. Tota la programació es donarà a conèixer el proper 26 de Juny.

Redacció | Foto: Arxiu