El Petit de Cal Eril presenta ‘La figura del buit’ al Baix Llobregat

Imprimeix

Una setmana després de la seva estrena barcelonina, a la Sala Beckett durant quatre nits consecutives amb les entrades esgotades, el músic i lletrista de Guissona (Segarra) presentarà les 17 noves cançons de ‘La figura del buit’ al públic del Baix Llobregat.

Joan Pons, l’home qeu lidera la banda, es reinventa a cada disc, defugint tot camí previsible i ara ofereix un conjunt de perles pop-folk que evoquen les millors etapes de The Beatles i The Beach Boys.

Produït a quatre mans amb el seu amic Mau Boada (Esperit!, Zeidun, Les Aus), el quart disc de El Petit de Cal Eril el confirma com un dels noms capdavanters de l’escena pop-folk de Catalunya i el situa un pas més endavant, com demostren les xifres i l'atenció mediàtica que està rebent la seva proposta.

Torna POPAPROP

El 2012 va ser l’any de naixement d’un nou projecte de música en viu a l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb la idea de construir una comunitat de gent que vulgues concerts de pop de proximitat va néixer el cicle POPAPROP, que en un primer any ens va permetre gaudir de grans concerts com els de Joan Dausà & Els Tipus d’Interès, Mishima o Sidonie.

Al 2013 torna POPAPROP, i ho fa carregat de novetats per al públic de la nostra comunitat, que vol i demana més música en viu, més pop en directe. Així, cites musicals obligades com la la gira del nou disc d’El petit de Cal Eril passaran per la comarca del Baix Llobregat en noves sales de programació com Els Pagesos de Sant Feliu de Llobregat (on també tocaran els joves The Free Fall Band); passant per la consolidació com a banda d’Estúpida Erikah a Viladecans; o les presentacions dels nous treballs de músics de la nostra zona com la Marta Rius (convidant a escoltar No em deixis caure, el seu debut en solitari com a cantautora) o en Ramon Mirabet (presentant el seu primer disc HappyDays editat pel segell Warner).

Bandes emergents

En total, cinc concerts concentrats entre els mesos d'abril i maig que permetran gaudir del bon estat actual de l’escena del pop catalana i també de joves bandes i artistes emergents.

Els responsables d’aquest projecte han subratllat el que suposa “l’empoderament de les audiències, a elles ens devem i el faran possible” i han afegit que “treballem a través de tots els nostres mitjans i xarxes per anar construint aquestes audiències, aquesta comunitat, al voltant del projecte”. Héctor Marín | Foto (Eril): Román Yñán