Acaba la primera fase de la reforma de l’arc romà del Pont del Diable

Imprimeix

Els tècnics han dut a terme estudis de diagnosi dels materials que composen l’arc i l’estat en què es troba. Ara, elaboraran en els propers mesos un informe sobre l’estat de la construcció, a l’espera que s’aprovi la concessió de les obres.

Els operaris han analitzat les característiques materials dels elements romans que es mantenen des de la seva construcció, al segle I aC, i de totes les reformes que s'hi han fet posteriorment, per conèixer la seva evolució històrica i constructiva, la composició interna i l’estabilitat estructural de l’arc.

A més, han fet un seguiment de totes les lesions d’aquesta construcció, que és Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 1925.

Els operaris han cobert la part superior de l’arc amb una capa protectora per tal d’evitar despreniments de material de la part superior que puguin afectar els vianants que el creuen per anar d’una banda a l’altra del riu Llobregat.

Es tracta d’un pas força transitat, ja que comunica el barri martorellenc del Pont del Diable amb l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat Martorell-Vila, i amb la urbanització de Costa Blanca (Castellbisbal).

Segona fase: un trimestre

Un cop finalitzats els treballs in situ, l’SPAL té previst desenvolupar els estudis de la situació de l’arc en base a les dades extretes durant les feines realitzades.

Aquesta fase, que podria perllongar-se uns tres mesos, precediria el projecte de restauració, que haurà de sol·licitar l’ajuntament de Martorell a la Diputació a través del Catàleg d’activitats i serveis 2013.

Redacció | Foto: Arxiu