Irak-2003: Retrat d’un país que porta 10 anys ocupat

Imprimeix

L'exposició ‘Irak 2003: vida diària en un país ocupat’, del fotògraf català Sergi Reboredo, estarà al Museu de Sant Boi del 7 al 31 de març). Reboredo ha treballat a  España, Brasil, Mèxic, Bahamas, EE.UU., Jordania, Malasia, Àfrica, Venezuela, Cuba, Camboya, Vietnam, Estambul, Filipinas, Haití, Irak, República Dominicana, Kenia, Marruecos, Senegal, Hong Kong, Singapur i Tailandia.

A més, el cicle projectarà el reportatge ‘Lliçons de la guerra de l'Irak’, del programa Latituds, i el documental ‘Farenheit 9/11’, de Michael Moore (14 de març, 19.30 hores, Cinemes Can Castellet).

En el col·loqui posterior intervindran Jaume Botey i Pilar Massana, de la Plataforma Aturem la Guerra, i Tica Font, directora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

L'Ajuntament organitza el cicle Resistències, que vol servir com a eina per promoure la pau i la no-violència i reflexionar sobre l'impacte dels conflictes armats, han explicat fonts municipals.

Primavera àrab

Les projeccions del cicle tindran lloc als Cinemes Can Castellet i les exposicions, al Museu de Sant Boi.

La guerra d'Iraq serà el tema del mes de març. A l'abril, ho serà la primavera àrab (Tunísia, Egipte, Líbia i Síria), mentre que al maig serà el torn per a la resistència quotidiana de la població civil en països com Líbia o Palestina.

Redacció | Foto: Sergi Reboredo