Torrelles de Llobregat serà la capital catalana de la dona trabucaire

Imprimeix

La Trobada, que se celebrarà aquest diumenge 10 de març, s’escollirà la Pubilla Trabucaire 2024 i durant la jornada s’organitzaran diverses activitats

Torrelles de Llobregat té una cita amb els trabucaires aquest cap de setmana. El pròxim diumenge, 10 de març, la colla de trabucaires Carrasquets de Torrelles i la Federació de Trabucaires de Catalunya organitzaran —amb el suport de l'Ajuntament— la 15a edició de la Trobada de la Dona Trabucaire, una proposta que s'emmarca en el programa d'actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

FotoWEB DonesTrabucaires

La jornada s'encetarà a partir de les 10.30 hores amb la sortida des del pàrquing de Catalunya en Miniatura fins al nucli urbà. El seguici comptarà amb el grup graller de Torrelles, acompanyat per diverses dones membres d'altres colles arribades d'arreu del país.

780 008 3475890 300e136e3109e5aa8b480a736289c154

A les 11 hores, es proclamarà la Pubilla Trabucaire 2024 i es designarà com a entitat d'honor a l'Associació de Dones Pla de les Bruixes. Posteriorment, l'Esbart Sant Martí interpretarà un ball de benvinguda pel públic de l'esdeveniment i la Tal·lara, dansa tradicional i autòctona del nostre poble. Les actuacions es clouran amb una mostra de la Coral Amadeu Vives, ja que oferiran una cantada de sardanes que, alhora, ret homenatge a la cirera, fruita representativa de la nostra vila. Un cop finalitzin les activitats prèvies, el grup trabucaire durà a terme les galejades al centre del poble i al voltant de Catalunya en Miniatura.

Redacció / Fotos: Aj. Torrelles-Arxiu