La pratenca Laura Ferrés guanya l’Espiga d’Or a la Seminci de Valladolid

Imprimeix

“La imatge permanent” és la primera pel·lícula catalana i en català que guanya aquest premi

La pratenca Laura Ferrés va triomfar a la Seminci de Valladolid amb la pel·lícula "La imatge permanent" i va guanyar l'Espiga d'Or a la millor pel·lícula del festival en un acte que es va celebrar al Teatre Calderón.

F9jR7uGXUAAc68V

F9jR76wWsAAYUuX

Inspirada en part en la història de la família materna de la directora, està rodada amb intèrprets no professionals i fa un retrat dels treballadors andalusos que van haver d'emigrar a Catalunya durant el franquisme. Transcorre en dos espais diferents: l’Andalusia dels anys 60 i el Prat de l’actualitat. És la primera pel·lícula catalana i en català que guanya aquest premi.

F9iM1vjXwAA3Kc

La Carmen és directora de càsting i busca persones que expliquin els seus records després de canviar de ciutat. Topa amb l'Àntonia, una venedora ambulant plena de misteri, dolor i seducció.

Captura de pantalla 2023 10 29 a las 9.45.14

Un cinema, el de Ferrés, amb una forma molt particular de narració, on l'el·lipsi i la successió d'escenes aparentment inconnexes donen pas a una història que pren sentit en la mirada de l'espectador. Així és com ens funciona la memòria. Està participada per 3cat i és el primer llargmetratge de Ferrés, després de l'èxit del curt "Els desheretats", premiat a Canes, als Gaudí i als Goya. "La imatge permanent" arribarà als cinemes el 17 de novembre. 

Redacció / Fotos: Festival de Cinema de Seminci