El Baix Llobregat es bolca amb les Jornades Europees de Patrimoni

Imprimeix

Diversos municipis participants de la comarca organitzen activitats durant el 13, 14 i 15 d'octubre

Un any més, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que es considera l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural. Durant aquests dies, els municipis participants organitzen activitats per conèixer part del seu patrimoni. El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d’Europa, és “Patrimoni viu”, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

foto rm jornada patrimoni

A la demarcació de Barcelona es podrà participar en un total de 159 activitats repartides per les comarques del BarcelonèsVallès OccidentalVallès OrientalBaix Llobregat (Vallirana, Gavà, Cornellà, Santa Coloma de Cervelló, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Cervelló, Molins de Rei, Corbera, Martorell, Abrera i Olesa de Montserrat) i Maresme.

esglesia

Els dies 13, 14 i 15 d’octubre, els municipis catalans presenten un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia. Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per redescobrir el nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

castell deramprunya. arxiu municipal foto. alvarez diestro

Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

Redacció / Fotos: Arxiu