L’obra de restauració a la Cripta de la Colònia Güell, en marxa

Imprimeix

Els treballs tenen un pressupost de 416.263,21 euros i un termini d’execució de sis mesos

El Consorci de la Colònia Güell va organitzar l’acte de signatura de l’acta de replanteig i inici d’unes obres de restauració de la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló. Aquesta obra és “intervenció i reparació de la coberta plana de pedra i la coberta de zinc de l’escala d’accés a l’església de la Colònia Güell”, explica l’entitat. Aquests treballs de restauració tenen un pressupost de 416.263,21 euros, i un termini d’execució de sis mesos.

Foto 2

Aquesta actuació té com a principal finalitat garantir la total impermeabilització en els sectors d’intervenció per a protegir l’obra de Gaudí, i en tots els seus elements constructius i materials, alhora que millorar les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura.

Foto 1.cripta

Aquesta obra està cofinançada pel Programa Operatiu del FEDER de Catalunya 2014-2020 en l’àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic, gestionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural Nacional i està inclòs en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Redacció / Fotos: CCBLL