Mor el perruquer esparreguerí Lluís Llongueras

Imprimeix

El consistori baixllobregatí prepara un acte d’homenatge en reconeixement a la seva figura

Lluís Llongueras va morir ahir dilluns a Barcelona als 87 anys a causa d’un càncer de coll, han confirmat fonts properes a la família. Anomenat el "Dalí de la perruqueria", el perruquer va nàixer a Esparreguera, el 24 de maig del 1936, era fill d’un modista, es va iniciar en la perruqueria de forma gairebé autodidacta i va desenvolupar sent molt jove un nou concepte de bellesa femenina.

L'esparreguerí va començar tallant cabells a veïnes i es va anar escampant la seva bona premsa per Barcelona. L'any 1958 va obrir la seva primera perruqueria i va assolir fama internacional. Per les seves mans han passat personatges il·lustres com Bianca Jagger o Salvador Dalí.

microsoftteams image 20 5ec866

L'any 2000 la Generalitat de Catalunya va atorgar-li la Creu de Sant Jordi. A banda de la perruqueria, Llongueras també va cultivar al llarg de la seva vida altres disciplines artístiques com l’escultura, la fotografia, l’escriptura i la pintura.

Malgrat no viure-hi, sempre va mantenir relació amb la seva vila natal, que el va reconèixer amb el Campanar d’Or i va batejar un carrer amb el seu nom. Ara el consistori prepara un acte d’homenatge en reconeixement a la seva figura

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esparreguera