Deu alumnes del Baix, finalistes del 15è concurs Llterari AMIC-Ficcions

Imprimeix

L’edició d’enguany va tancar amb una participació rècord de 5.341 alumnes registrats de 350 centres educatius diferents

La quinzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat el seu llistat de finalistes. L’edició d’enguany va tancar amb una participació rècord de 5.341 alumnes registrats de 350 centres educatius diferents (19% la participació respecte a l'any passat). Aquests joves, d'entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.634), País Valencià (1.205), les Illes Balears (437), Aragó (63) i Andorra (2).

De les més de 1.800 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l'educació, ha seleccionat set relats de 10 joves del Baix Llobregat una professora que ha arribat a la final. En total, s'han seleccionat 200 grups finalistes: 123 de Catalunya (182 joves), 41 del País Valencià (55 nois i noies), 32 de les Illes Balears (45 alumnes) i 4 grups d'Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 39 docents finalistes dels següents territoris: 23 de Catalunya, 8 d'Illes Balears, 6 del País Valencià i 2 d'Aragó.

grafic finalistes

Aquesta activitat de foment de l'escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Per tal de cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Eivissa (9 de maig), Menorca (10 de maig), Mallorca (16 de maig) i València (18 de maig). I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona dimarts 23 de maig al CaixaForum Barcelona que es troba a Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona. 

Els premis de l'edició d'enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, llibre electrònic, smartwatch i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Llistat de grups finalistes

 
 
 
 
 
 
 
 

Compromís amb l'educació

L'AMIC, Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes trenta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d'1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d'usuaris únics mensuals.

L'Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l'educació, la joventut i la creació. 

Redacció / Foto: AMIC