El Centre Cultural de Gavà es reobrirà per a la ciutadania

Imprimeix

El Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i l’Ajuntament arriben a un acord perquè la propietat de l’equipament passi a ser municipal durant el 2023

L’Ajuntament de Gavà i el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat han arribat a un acord mitjançant el qual el Centre Cultural passarà a ser de propietat municipal i, per tant, es recuperarà per a ús de la ciutadania. L’adquisició de l’edifici i tot el recinte que ocupa es formalitzarà dins d’aquest any 2023, després que els darrers mesos ambdues institucions han estat treballant per establir els termes de l’acord i així poder recuperar els usos culturals i cívic de l’equipament.

Captura de pantalla 2023 03 28 a las 19.51.20

La situació i el futur del Centre Cultural era sense dubte una situació que preocupava al consistori i amoïnava una gran part de gavanencs i gavanenques, que mantenen vincles personals i emocionals amb aquest espai, que durant més de 65 anys ha vist passar persones, entitats i activitats estretament lligades a la vida cultural, associativa, recreativa, parroquial i eclesial de la ciutat.

Ajuntament i Bisbat volen posar en valor el paper que el Centre Cultural ha tingut històricament a la ciutat, i comparteixen la conveniència de reobrir-lo a la ciutadania. Així mateix, manifesten el desig que la voluntat i el llegat de la senyora Àngela Roca no es perdi i quedi respectat. La recuperació del Centre Cultural i el seu retorn a la ciutadania mitjançant la propietat de l’Ajuntament, així com l’adopció d’un model de gestió municipal, formen part d’aquest camí a recórrer.

centre cultural gava 151019

Per concretar aquesta actuació, l’Ajuntament abonarà el pagament al Bisbat en un total de sis anys, de manera que la inversió es podrà assumir amb tota normalitat dins de la gestió financera municipal i no suposarà ampliar la ràtio d’endeutament, ja que la despesa es gestionarà dins del pressupost ordinari.

Equipament deteriorat

El Centre Cultural es troba tancat des del 2020, a causa de les mancances de l’estat de conservació de l’edifici i diferents perills de despreniment dels sostres que podien posar en perill la integritat de les persones i entitats usuàries. La qualificació urbanística vigent de la parcel·la que ocupa és d’equipament cultural i educatiu, i és voluntat del govern municipal que continuï sent així. Una vegada es concreti l’adquisició, s’iniciarà un procés d’actualització de l’equipament, adaptació a les noves normatives i avaluació de les necessitats, que conclourà amb una rehabilitació total que el modernitzi.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu-Google Maps