Arts escèniques amb segell cornellanenc, el cap de setmana a L’Auditori

Imprimeix

S’obre portes a dues propostes 08940: la dansa flamenca de Vanesa Gálvez en El dormitorio i Carrer de Txernòbil, amb la catàstrofe nuclear de rerefons

Aquest dissabte 4 de març arriba a L’Auditori de Cornellà de Llobregat la proposta de dansa El dormitorio. Es tracta d'una proposta de ball flamenc amb músics en directe on es fa servir la simbologia d'una habitació com a eina de creació. Durant la representació, es desenvolupa un diàleg interdisciplinari entre flamenc, arquitectura i pedagogia mitjançant una escena sincera, directa i contemporània. L’espectacle està protagonitzat per Vanesa Gàlvez, qui va realitzar una residència artística a l’escola de dansa ARC de Cornellà. L’acompanyen a l’escenari Eduardo Cortés, a la guitarra, i la cantaora Alba Guerrero. Una proposta creativa innovadora, íntima i poètica per als amants del flamenc i la dansa contemporània que s’emmarca dins del projecte “Emergents”, impulsat per L’Auditori des del 2022 per donar visibilitat a joves promeses del món de les arts escèniques.

Eldormitorio

I diumenge 5, serà el torn de Carrer de Txernòbil, una proposta teatral protagonitzada per la cornellanenca Evelyn Arévalo. La peça consisteix en un monòleg que escenifica la històrica catàstrofe nuclear de 1986. Un text basat en el llibre La pregària de Txernòbil de Svetlana Aleksiévitx, premi Nobel de Literatura 2015. L'obra sorgeix del relat Una solitària veu humana, un text esglaiador que parteix d'una entrevista que Svetlana Aleksiévitx va fer a Liudmila Ignatenko, dona del bomber difunt Vassili Ignatenko, i que transcriu meravellosament al llibre La pregària de Txernòbil, on va registrar l'experiència de més de 500 persones que van viure l’accident. Evelyn Arévalo exposa a Carrer de Txernòbil el testimoni de Liudmila Ignatenko amb una posada en escena essencialista, tractant de transmetre l'impacte que produeix el text amb la màxima senzillesa possible.

Txernòbil

Una veu veritable, feridora i plena d'humanitat. El seu és un exemple d'amor tan grandiós i d'una transparència i una intensitat tan commovedores que el seu testimoni personal el veiem com un emblema universal de com sobreviure a l'horror. Tota la informació d’aquests espectacles i de la resta de programació de L’Auditori per aquest 2023 en www.auditoricornella.com. Recordem que el nostre teatre està adherit a la iniciativa del Bo Cultural Jove que atorga el Ministeri de Cultura per apropar la cultura als adolescents que arriben a la majoria d'edat .

Redacció / Fotos: Procornellà